دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 26779 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 33 |
فرمت فایل : پاورپوینت
قسمتی از محتوی پاورپوینت
تعداد اسلاید : 33 صفحه
عنوان ارائه : شبکه های بی سیم ارائه دهنده : یوسفی – کدخدایی زیر نظر استاد راهنما : خانم صابریان دیماه 1385 روشهای آبیاری آبیاری سطحی آبیاری زیر سطحی با توجه به افزایش سریع جمعیت کشور، نیاز به تولید بیشتر مواد غذایی احساس میگردد.
بهترین راه برای نیل به این هدف و همچنین تامین قسمتی از ارز مورد نیاز، افزایش تولید در واحد سطح است.
در بین نهادهای کشاورزی، اضافه نمودن متعادل کودهای شیمیایی بیشتر از سایر نهادها در افزایش تولید محصولات کشاورزی موثر است.
نظر به اینکه تولید کنندگان محصولات کشاورزی کشور برای تولید بیشتر، مصرف کودهای شیمیایی را افزایش دادند ولی در عمل مقدمه به علت محدودیتهای زمین، آب و اقلیم و به خصوص عدم مدیریت کارآ در مسایل آب و کود، افزایش کمی و کیفی عمل کرد مورد انتظار حاصل نشد و در نتیجه تعادل عناصر غذایی خاک بهم خورده و مسایل عمده زیست محیطی مطرح شده است بنابر این افزایش تولید در واحد سطح و بهبود کمی و کیفی عملکرد هرچه بیشتر محصولات زراعی و باغی، نیاز به توجه خاصی دارد همچنین مدرنیزه کردن سیستمهای آبیاری و تبدیل آنها از روشهای رایج زارعین (سطحی) به سیستمهای تحت فشار (قطرهای) میتواند نقش مهمی را در این مسئله داشته باشد تعریف به کار بردن مواد شیمیایی کشاورزی همراه آب آبیاری در سیستمهای آبیاری قطرای و بارانی یکی از اهداف این سیستمها میباشد.
اصطلاح عمومی برای این عمل «تزریق مواد شیمیایی به آب آبیاری یا Chemigation » می باشد.
مواد شیمیایی شامل انواع کودهای محلول، علفکشها، حشره کشها و غیره میتواند به داخل سیستم آبیاری تزریق شود.
این اصطلاح در مورد انواع کودها « تزریق کود به آب آبیاری یا Fertigation » نامیده میشود که از اهداف ویژه انواع سیستمهای آبیاری قطرهای و بارانی است تزریق کود به آب آبیاری، شامل حل کردن کودهای محلول در آب و کاربرد آن از طریق سیستمهای قطرهای و بارانی میباشد.
که روشی موثر، آسان و اقتصادی است.
و مناسب بودن آن به شرایط خاک و محصول، روش آبیاری، کیفیت آب، نوع کود و مسایل اقتصادی بستگی دارد.
این روش معمولاً در خاکهای درشت بافت دارای امتیاز بیشتری نسبت به خاکهای ریز بافت است.
این مساله به نوع کود و چگونگی حرکت آن در خاک بستگی دارد.
کود آبیاری کاربرد کود مایع در یک سیستم آبیاری می باشد.
میکروآبیاری و کود آبیاری امکان کنترل دقیق آب و مواد مغذی را ارئه می کنند سود عمده ی کود آبیاری این است که نسبت به لوازم پراکنده سنتی ، انعطاف پذیری بیشتر دارد و مواد مغذی به کار گرفته شده را بهتر کنترل میکند.
در این روش کودها هنگامی مصرف می شوند که لازم است و در مقادیر کم به کار گرفته می شوند در نتیجه مواد مغذی قابل حل در آب ، کمتر در معرض فرو شسته شدن به وسیله بارندگی زیاد یا آبیاری بیش از حد میباشند.
با کودآبیاری، گیاه هرزمان که آبیاری شود تغذیه هم میشود، و مواد مغذی لازم را تا آبیاری بعدی دریافت میکند.
کاربرد مواد مغذی به همراه سیستمهای آبیاری کود آبیاری است (ادغام کودوآبیاری ) رایج ترین ماده مغذی به کار گرفتهشده درکود آبیاری نیتروژن است.
سایرعناصرشامل فسفر،پتاسیم،سولفور،روی وآهن به مقدارکمترمصرف میشوند.
آبیاری قطره ای
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 405 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 42 |
فرمت فایل : پاورپوینت
قسمتی از محتوی پاورپوینت
تعداد اسلاید : 42 صفحه
عنوان ارائه : روابط آب و خاک و گیاه ارائه دهنده : فرحناز اسلامی زیر نظر استاد ارجمند : سرکار خانم بیدکی پاییز 1386 روابط آب و خاک و گیاه روابط آب و خاک و گیاه پتانسیل آب آب قابل استفادهٔ خاک جذب و حرکت آب تبخیر و تعرق (Evapotransopiration) عوامل محیطی مؤثر بر تبخیر و تعرق عوامل گیاهی مؤثر بر تبخیر و تعرق تبخیر و تعرق بالقوه(Potential evapotranspiration) روابط آب و خاک و گیاه خاک گیاه علفى سریعالرشد عمدتاً از آب تشکیل شده است.
محتوى آب گیاه بین ۷۰ تا ۹۰% مىباشد که بسته به سن گیاه، گونه گیاه، بافت موردنظر و محیط، متفاوت است.
آب براى بسیارى از فعالیتهاى گیاهى لازم است: ۱.
حلال بوده و محیطى مناسب براى واکنشهاى شیمیائى فراهم مىنماید.
۲.
محیطى مناسب براى انتقال مواد آلى و معدنى مىباشد.
۳.
موجب تورم سلولهاى گیاهى مىشود.
آماس باعث بزرگ شدن سلول، ساختار گیاه و شکلگیرى آن مىگردد.
روابط آب و خاک و گیاه ۴.
باعث آبگیرى (Hydration)، خنثىسازى (Neutralization)، بار الکتریکى روى مولکولهاى کلوئیدى مىشود.
در مورد آنزیمها، آبگیرى موجب حفظ ساختمان آنزیم و تسهیل فعالیتهاى کاتالیزورى آن مىگردد.
۵.
ماده خام فتوسنتزى فرآیندهاى هیدرولتیکى و سایر واکنشهاى گیاهى را تشکیل دهد.
۶.
تبخیر آب (تعرق) موجب خنک شدن گیاه مىگردد.
روابط آب و خاک و گیاه در شرایط مزرعه، ریشهها در خاک نسبتاً مرطوب نفوذ مىکنند، درحالىکه ساقه و برگها در محیط نسبتاً خشک رشد مىنمایند.
این امر موجب جریان مستمر آب از طریق خاک به داخل گیاه و به اتمسفر مىگردد که در جهت کاهش انرژى پتانسیل صورت مىگیرد.
مقدار آبى که روزانه از این طریق جریان مىیابد حدود ۱ تا ۱۰ برابر مقدارى است که بافت گیاهى در خود نگه داشته و ۱۰ تا ۱۰۰ برابر مقدار آبى است که براى توسعهٔ سلولهاى جدید مصرف مىشود و ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر مقدار آبى است که در فتوسنتز به مصرف مىرسد.
بنابراین در اولین مرحله، آب از طریق خاک به برگ حرکت مىکند تا مقدار آبى که از طریق تعرق از دست رفته را جبران نماید.
روابط آب و خاک و گیاه پتانسیل آب آب قابل استفادهٔ خاک جذب و حرکت آب پتانسیل آب سیستمی که ماهیت آب و حرکت آن را در خاک و گیاه بیان میکند بر مبناء روابط انرژی پتانسیل استوار است.
وقتی که آب از یک منطقه دارای انرژی پتانسیل زیاد به یک منطقه دارای انرژی پتانسیل کم حرکت میکند ، این آب دارای توان انجام کار است.
انرژی پتانسیل یک سیستم آبکی (Aqueos) ، در مقایسه با انرژی پتانسیل آب خالص قیاس میشود.
چون آب در گیاه و در خاک معمولاً بهعلت دارا بودن مواد محلول (Solutes) ، از نظر شیمیائی خالص نیست و از نظر فیزیکی بهعلت کششهای قطبی ، نیروی ثقل ، و فشار ، انرژی پتانسیل آن کمتر از آب خالص میباشد انرژی پتانسیل آب در گیاه و خاک را پتانسیل آب مینامند که با حروف یونانی سای (ψw) نشان داده میشود و بهصورت نیرو بر واحد سطح بیان میشود.
پتانسیل آب واحد اندازهگیری آن معمولاً بار یا پاسکال (Pa) ، میباشد.
یکبار مساوی ۱۰ به توان ۵ پاسکال یا ۱۰
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 2592 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 18 |
فرمت فایل : پاورپوینت
قسمتی از محتوی پاورپوینت
تعداد اسلاید : 18 صفحه
عنوان ارائه : دستگاه برداشت هندوانه ارائه دهنده : زیر نظر استاد راهنما : جناب آقای تابعی بهار 86 قاسم اسد زاده فهرست مطالب تاریخچه هندوانه کشت هندوانه در شرایط دیم زمان برداشت برداشت به روش سنتی و معایب روش ماشینی ( معایب و مزایا آن ) معرفی دستگاه توصیه اقتصادی و قیمت محصول هندوانه : هندوانه بذری مبدا آن شهرستان سبزوار و کشت آن بیشتر در این منطقه به صورت دیم و آبی کشت می شود .
تخم هندوانه این منطقه معروف به تخم ژاپنی می باشد .
کاشت هندوانه در شرایط دیم : کاشت هندوانه در شرایط دیم استان خراسان به علت اینکه از لحاظ آب و هوایی در منطقه نیمه خشک واقع شده است .
کشت هندوانه بذری در استان خراسان از اواخر اردیبهشت ماه صورت می گیرد .
بدین ترتیب که زمین شخم خورده و سپس با چند کارگر ماهر به روش سنتی بذر پاشی می شود .
( در شرایط دیم ) .
بذر مصرف شده در کشت دیم حدود هکتاری 5 کیلو گرم .
داشت محصول فقط خاکدهی پای بوته و وجین علف هرز می باشد .
برداشت محصول : زمان برداشت در اواخر شهریور صورت می گیرد و زمانی که تقریباً همه هندوانه های بذری از لحاظ رسیدگی تخم به حد خوب و عالی رسیده باشد برداشت شروع می شود .
برداشت سنتی : در این روش جمع آوری هندوانه توسط کارگر بود .
به این صورت که هندوانه چیده شد .
در یک محل جمع آوری و کارگران با دستها تخم را از هندوانه جدا می کنند و از معایب آن هزینه کارگر زیاد و برداشت کم ممحصول و در مقیاس زیاد توصیه نمی شود .
و همچنین از لحاظ بهداشتی در سطح بسیار پایینی قرار دارد .
در روش سنتی در سطح بزرگ به علت تاخیر زیاد در برداشت تخم ، تخم هندوانه سبز شد .
و گاهی مواقع طعم تلخی می گیرد .
برداشت به روش ماشینی : در این روش با استفاده از دستگاه می توان با سرعت عمل بالا و نیاز به کارگر کمتری و همچنین تخم برداشت شد .
تمیز به صورت استاندارد و بو جاری شده می باشد .
این دستگاه در 8 ساعت کار روز مره معادل 5/2 تن برداشت دارد و همچنین با تعبیه دو عدد پرژکتور در عقب دستگاه می توان با تعویض کارگران در شبها نیز کار و تعداد تناژ برداشتی را بالا برد .
برداشت به این ترتیب که هندوانه برداشت شده در چند ردیف داخل زمین در آورده و با استفاده از دو عدد تریلی اتصال به تراکتور هندوانه را به سمت دستگاه هدایت می کنیم .
معرفی دستگاه : دستگاه برداشت هندوانه به وسیله شافت چرخان P.
T.
O تراکتور به حرکت در می آید این دستگاه از قسمتهایی تشکیل شده که در ادامه توضیح داده می شود : معرفی دستگاه 1- شاسی : نگهدارنده کلیه قسمت های این دستگاه می باشد دهانه ورودی هندوانه : در داخل این دهانه ورودی داخل آن پره های خرمنکوبی نصب و باعث کوبیدن هندوانه می شود و توسط مارپیچ به قسمت بعدی هدایت می شود.
دهانه ورودی هندوانه : صافی استوانه بزرگ : این صافی با قرار داشتن داخل تانکر و محافظ دستگاه که با چرخیدن تخم را از پوست هندوانه جدا و به قسمت انتهای ( مارپیچ ) هدایت می کند .
و همچنین چند همزن ثابت و متحرک داخل استوانه و صاف موجود است برای جدا کردن بهتر صافی استوانه بزرگ : درقسمت ابتدایی این دستگاه دندانه هایی تعبیه شده برای جا انداختن زنجیر
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 1641 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 64 |
فرمت فایل : پاورپوینت
قسمتی از محتوی پاورپوینت
تعداد اسلاید : 64 صفحه
بسم الله الرحمن الرحیم موضوع تحقیق: خانواده شب بو cruciferae_ brassicase استاد راهنما : جناب آقای مهندس انصاریان تهیه کننده: بهنام حسن خانی پروسه اول : شب بویان شب بو مقدمه: ما پذیرفتهایم که هوش را از روی کارها بسنجیم ، زیرا کارهایی که انجام میدهیم نشان میدهند که در مغز ما چه میگذرد.
بنابراین، چون گیاهان خاموش و بیجنبش به چشم میآیند، زیاد تیز هوش و زرنگ به نظر نمیرسند.
اما گیاهان با حساسیت چشمگیری دست کم 15 متغیر محیطی گوناگون را بررسی میکنند.
توان محاسبهگری گیاهان بیمغز شاید به اندازهی بسیاری از جانوران با مغزی باشد که میشناسیم.
گیاهان را بر اساس نحوه آرایش برک روی ساقه ،گلبرگ ، پرچم،و .
.
.
.
رده بندی می کنند جدا گلبرگان پیوسته گلبرگان شب بو : تیره شب بو : تیره بزرگی ا زگیاها ن جدا گلبرگ بوده که دارای 4000گونه گیاه می باشد.
گیاهانی علفی و ندرتآ خشبی، یکساله یا دایمی هستند ریشه بعضی از انهاغده ای شکل است اغلب انها دارای اسانس سولفوره می باشند به همین لحاظ در دارو سازی و همچنین به عنوان چاشنی غذا مصرف می گردند.
برگ گیاهان این تیره منفرد و یا ساده یا مقطع بدون بن برگ است.
گلها معمولا منظم و دو جنسی و به شکل خوشه قرار می گیرند فرمول عمومی گل در گیاهان این تیره عبارتند از:4 کاسبرگ +4 گلبرگ+6 پرچم+2 برچه می با شد.
گلبرگ وپرچم ها: گلبرگها به شکل صلیب و4 عدد پرچم جانبی بزرگتر از پرچم دیگر است.
تخمدان آ زاد ودارای 2 برچه است .
به وسیله جداری به 2 خانه تقسیم می شود ودانه ها روی ان قرار می گیرند.
ساختمان گل در خانواده شب بو: میوه در تیره شب بو: میوه در انها خورجین یا خورجینک است گیاهان این تیره بعضی خوراکی وبعضی طبی و پاره ای نیز در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند گیاهان مهم این تیره عبارتند از: شب بو :گیاهی زینتی بوده و دارای گلهایی به رنگهای زرد ،ارغوانی یا سفید می با شد.
شاهی: شاهی یا تره تیزه جزو سبزیجات این تیره بوده و مصرف خوراکی دارد.
خاکشیر و خاکشیر طبی: ساقه این گیاه را ست ودارای گلهای خوشه ای و زرد رنگ است.
دانه ان قرمز رنگ و ملین می باشد.
قدومه:alyssum دارای برگهای کرک دار و د مکرده دانه های انها برای بیماری های سینه مفید است.
انواع کلم ها: از گیاهان دو ساله بوده و جزو سبزیجات خوراکی بوده وانواع ان عبارتند از:کلم قمبری یا کلم سنگ ،کلم گل و.
.
.
.
.
است منداب: از دانه این گیاه روغن منداب تهیه می نمایند و از کنجاله منداب برای تغذیه گاو و گوسفند پروا ری مصرف می شود ترب: این گیاه نیز جزو سبزیجات بوده و دارای ارقام مختلفی می باشد از جمله ترب سیاه و ترب قرمز.
ترب قرمز (تربچه خوراکی) شلغم: تفاوت ان با کلم این است که برگ های ان دارای مو های خشن و قاعده ریشه آ ن کروی شکل و خوراکی است شلغم خوراکی: خردل: این گیاه به عنوان چاشنی غذا مصرف می شود خردل سیاه خردل سیاه یک گیاه علفی یکساله است که از اردیبهشت تا مهر گل می دهد و به احتمال خیلی زیاد بومی شرق مدیترانه است ولی بعضی محققین اعتقاد دارند بومی جنوب غربی اروپا تا آسیای مرکزی می باشد.
کشت و کار خردل سیاه باع
دسته بندی | پاورپوینت |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 205 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 15 |
فرمت فایل : پاورپوینت
قسمتی از محتوی پاورپوینت
تعداد اسلاید : 15 صفحه
1386/3/5 1 بسم الله الرحمن الرحیم 1386/3/5 2 موضوع تحقیقگردآورندهمرتضی صلاحیبهار86 تکنولوژی ساخت پنیرهای صنعتی 1386/3/5 3 مقدمه بدون شک یکی از کهن ترین فنون نگهداری فرآورده های غذایی که بشر آن را فرا گرفته ، تولید پنیر از شیر بوده است.
فن پنیر سازی در گذشتهء نه چندان دور یک هنر محسوب می شده تا دانش ، ولی اکنون یکی از شاخه های علوم غذایی محسوب می شود.
وضعیت این صنعت در ایران در مراحل اولیهء رشد و تکامل قرار دارد و مشکلات فنی آن هنوز حل نشده است .
لازم است با برنامه ریزی های فشرده تر گام های مؤثرتری در جهت تکامل و پیشرفت این صنعت برداشته شود.
تنوع سازی در تولید انواع پنیر یکی از مهمترین عوامل پیشرفت در این صنعت محسوب می شود و با رایج کردن انواع پنیر، هم از فساد آن جلوگیری خواهد شد و هم دامنهء بازار مصرف گسترده تر می شود.
برای تهیه پنیر باید از یک گذرگاه طولانی عبورکرد، از هنگامی که شیر دوشیده می شود، از شیوه هایی که برای پرورش دام به کار گرفته می شود، سالهایی که یک دام شیرا از سر گذرانده تا پرورش یابد ، نوع آب وهوایی که دام در آن زیسته،شرایط موجود درجایگاه دام،نوع علوفه و آبی که به دام خورانده شده، شرایط محیطی و بهداشتی که دام درآن پرورش یافته وبسی عوامل دیگر از این قبیل را باید در نظر گرفت تا آن که به آخرین مرحله یعنی تهیهء پنیر رسید.
1386/3/5 4 عوامل فراوانی در این گذرگاه خودنمایی می کنند که هریک به گونه ای نیک یا بد بر این روند اثر می گذارند.
نوع پنیر،میزان رسیدگی ورایحهءآن(بافت پنیر) و شیوه های به کار رفته در تهیهء این ماده غذایی صرف نظر از بررسی ها و آزمایش هایی که ممکن است برروی آن انجام شود به گونه ای حیرت انگیز خودنمایی می کنند وباید گفت که این موارد از آن گونه نکاتی نیستند که بتوان آن ها را دریک فرمول ریاضی گنجاند و عرضه نمود از این روی، درآغاز کار، باید یادآور شویم که هیچ گونه قواعد ومقرراتی وجود ندارد که با تکیه برآن ها بتوان اطمینان یافت که پنیری که بدین گونه تهیه خواهدگردید به طور کامل از چنین تغییرهایی محفوظ خواهد ماند وشیوه های انجام شده بی عیب و نقص خواهد بوداما می توان اطمینان داد که با بررسی های همه جانبه ای که خواه از نظر تجربی و خواه ازدیدگاه علمی به انجام رسیده و سالهای طولانی دراین راه صرف وقت شده به پژوهشگراین امکان را خواهد داد که پس از مراجعه به نتایج حاصل از آن همه تلاش بتواند تا حدودی زیادی در کار خویش به موفقیت دست پیدا کند.
اکنون بدون شک یکی از مهمترین فرآورده های غذایی با ارزش برای بشر پنیر است.
نظریه دقیق و مشخصی برای تاریخ به وجود آمدن آن در دست نیست ولی برای اینکه سیر تحولات آن را معلوم نماییم باید به هزاران سال قبل برگردیم.
در نوشته های خیلی قدیم مربوط به مصر ، یونان و ایتالیا راجع به موضوع پنیر اطلاعات جالبی در اختیار ما می باشد، در اشعار هومر، ادیسه، کالوملا، پالادین، وارو و پلینی نشانه هایی از وجود این ماده در اختیار ما قرار دارد.
حدود 2000 سال قبل در رم تولید انواع پنیر متداول بوده است.
انواعی از پنیر مانند کانتال و روکفورت که اکنون معروفیت زیادی دارد در آن دوران در رم مصرف می شده است.
سیر تحول پنیرسازی 1